Снимка: Pixabay
Научно-изследователския институт по грипа в Санкт Петербург разработна ваксина срещу COVID-19, която е показала безопасност и изработване на антитела в доклиничните изследвания, съобщи ТАСС, цитарана от БНР.
 
"В научно-изследователския институт по грипа към министерството на здравеопазването на Русия продължават доклиничните изпитания на нова ваксина срещу коронавируса. До момента са получени добри резултати за нейната безопасност и имуногенна активност", съобщиха от института.
 
По-рано от института съобщиха за ТАСС, че техни учени разработват ваксина срещу COVID-19, която се основава на противогрипна ваксина. Отслабена версия на коронавируса се използва като вектор за доставка на протеини на коронавируса и имунният отговор трябва да даде защита срещу заболяването. Плановете са ваксината да се приема във вид на капки или спрей за нос. Доклиничните изследвания трябва да приключат до месец май тази година.

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

До Зозо КАЗВА СЕ ***-(ЧЛЕН,ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН,ПОДОБРЕН) ЗА ДЖЕНДЪРИ КАТО ТЕБ

16

Анонимен

преди 1 година

До ЦИНИКБаце, така и не си разбрал каква е формулата на новата руска ваксина! А тя е следната: 15% бояришник, 1% минерална вода евиан, 4,2341324513231% пречистен новичок за наваляне / подобрената рецепта, не тази за скрипалене!/, 2 % екстракт от гинко билоба, 3,14% шлемник, 0,11% натривка от смлени мечи нокти / това е най-отровната съставка, много трябва да се внимава с дозата/ и.......останалото - български първак 55% до 100% за общо укрепване!Това е цялата работа!

15

Анонимен

преди 1 година

75 литра концентрат 55 градуса