Снимка: БГНЕС

С фразата „демокрацията закуца с двата крака“ председателят на външната комисия на горната камара на руския парламент Константин Косачов реагира на протестите в САЩ. Той написа това в пост във Facebook.

По думите на Косачов Вашингтон е загубил правото да налага курс на развитие на други страни.

„Празникът на демокрацията приключи. Това, уви, всъщност е дъното, казвам това без капка злорадство. Америка вече не прокарва курса и следователно е изгубила всички права да го задава. Още повече да го налага на други“, написа Косачов.

Още по темата

Сред причините за протестите на американците Косачов посочи „самовлюбеността, ексцентричността и авантюризма“ на президента на САЩ Доналд Тръмп.

На 6 януари протестиращи привърженици на Тръмп нахлуха в сградата на Капитолия и обкръжиха залата на Сената.  Сенатът и Камарата на представителите прекратиха заседанието си, на което трябва на бъдат утвърдени резултатите от президентските избори, съгласно които победител е Джо Байдън. Самият Тръмп призова привържениците си да действат мирно и да подкрепят полицията. По-късно Капитолият във Вашингтон беше прочистен от протестиращи. Четирима души са загинали при протестите.
 

Коментари Напиши коментар

84

полуанонимен

преди 1 месец

Това са двойните стандарти ! Фейсбук и Туитър забаниха собствения си президент а рупора на омразната руска пропаганда Косачев не? На къде отива този свят?Даже в ултра русофобския ви сайт го препечатвате? Нима т.н. руски хакери са ударили сървъра на Цукербърг?Или бягството от проблема винаги е в Русия.Американците ,а не руснаците,нахлуха в Капитолия за да си искат страната която която либерастко-педигейското лоби им открадна.

83

Анонимен

преди 1 месец

И кой? Вие ли ще задавате курса на демокрацията, алкохолизирани диктатори кагебисти?

И какво променя нахлуването в Капитолия?
Руснаците масово ще спрат да емигрират в САЩ? Ще си изтеглите децата, кпито живеят в САЩ?
Ики американците ще започнат масово да емигрират в Русия?

Кремълски смешници!

82

Крепостника

преди 1 месец

коментира и критикува Американската демокрация.....пародия.