Снимка: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин покани днес в Москва външните министри на Армения и Азербайджан на преговори за уреждане на конфликта за Нагорни Карабах. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и Франс прес.
 
Путин е провел няколко телефонни разговори с президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян. Руският президент призовава да се прекратят бойните действия в района на нагорно-карабахския конфликт по хуманитарни съображения - за размяна на пленници и на телата на загиналите.
Още по темата
 
На 9 октомври в Москва са поканени външните министри на Азербайджан и Армения, за да се проведат консултации по тези въпроси чрез посредничеството на руския външен министър, се казва в съобщението.
 
По официални данни при възобновилата се на 27 септември въоръжена конфронтация между арменските сепаратисти в Нагорни Карабах и азербайджанските сили досега са загинали между 300 и 400 души, в това число и около 50 цивилни.

Коментари Напиши коментар

17

подла русия

преди 1 година

русия продава оръжие и на двете държавиПутин ще им покаже новите оръжия за избиване на хора....да си купят де.

16

АСЕН ИЛИЕВ

преди 1 година

А СЕГА ВЕЧЕ, СЪМ БОГ. НИКОЙ И НИЩО НЕ МИ ТРЯБВА.

15

АСЕН ИЛИЕВ

преди 1 година

"Голямата грешка на Путин е, че се отказа от проекта с България и заложи на Турция" КОГАТО 2012 ОТКАЗАХТЕ МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪВМЕСТНА БОРБА СЪС СМРЪД ЛЬОВЦИТЕ ЗАД ОКЕАНА И НА ОСТРОВА, МИ НАПРАВИХТЕ ГОЛЯМА УСЛУГА. ОТ МЛАДШИ ЛЕЙТЕНАНТ, НАПРАВО МЕ ПРОИЗВЕДОХА В СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ :) НАСКОРО ВЗЕХ И КАПИТАНСКИ ПАГОНИ, ПАК ЗАРАДИ ВАС :)