Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Главният парад на Военноморския флот (ВМФ) на Русия
в Санкт Петербург завърши с полет на самолети над Санкт Петербург и преминаването на пешеходна колона от 10 парадни екипажа пред бронзовия конник - паметник на основателя на руския флот Петър Велики, предава агенция TACC, цитирана от "Фокус".
Още по темата


Във въздушната част на парада участваха 42 самолета на военноморската авиация и Военно-космическите сили Сутринта самолети и хеликоптери излязоха в небето от четири летища и се събраха над Кронщад, за да преминат над центъра на Санкт Петербург във формация. Височината на летене на авиационната техника беше от 150 до 400 метра, със скорост до 550 км / ч.

Най-новият спасителен самолет "Александър Мамкин" прелетя над Нева, в парада участваха военноморски атакуващи самолети SU-24M, Су-27, Су-30СМ, МиГ-29К, Ил-78, Ту-142МК, ИЛ38, както и вертолети Ми-8, Ка-27М, Ка-29, Ка-31 и друга техника.

В края на парада група самолети Су-25 изрисуваха в небето над Санкт Петербург държавното знаме на Руската федерация.

Парад на всички флоти


Корабите на Северния, Балтийския, Черноморския, Тихоокеанския флоти и Каспийската флотилия взеха участие в честванията по случай Деня на руския флот. Общо 15 хиляди души, 219 кораба от различни класове, 71 самолета, 126 единици военна техника взеха участие във военноморските паради на 26 юли.

Преди началото на парада в Санкт Петербург, главнокомандващият на руския флот, адмирал Николай Евменов, на комендантския пристан на Петропавловската крепост, в режим на видеоконференция получи рапорти от командирите на флотите за готовността на ВМС за Главния морски парад пред президента на Руската федерация и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Владимир Путин.

Президентът направи обиколка с катер на военните кораби, подредени в река Нева, за да участват в Главния военен парад. Държавният глава поздрави екипажите с Деня на флота.

Фрегатата „Адмирал Касатонов“, наскоро приета на въоръжение в руския флот, корветата „Бойки“, ракетния катер „Димитровград“, противоминни катери, малките ракетни катери, десантните катери, миночистачите и други, както и пресъздаденият първи руски ветроходен кораб "Полтава", минаха в парадно формиране по Нева.. Общо над 40 кораба, катери и подводници взеха участие в Главния морски парад в Санкт Петербург и Кронщадт.

Коментари Напиши коментар

56

63 до 58

преди 1 година

Но не само за това е Великият град! Град, издържал 900 дни блокада и се е сражавал с немските пълчища! Глад, студ, смърт! Непревзетият Ленинград! Гордостта на тези хора е заслужена като на никой друг град в историята!Културата на тези хора ги отличава от всички големи градове! Огромна! Велики писатели, композитори, художници!Град на науката. Великани в световната наука. Няма друг, увенчан с титлата Принцепс физиологорум,освен Павлов!Страхотна индустрия - кораби, подводници, ядрени реактори,

55

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 58""Великия град" е проектиран и построен от Белгийци и Холандци.".....Оленцето на мама, знаеш ли от кого съществува Белгия? Виж в Уикито!Да, и Петър, и Екатерина са викали велики строители от Европа. И е създаден архитектурен шедьовър, нямащ равен. Но повечето са били италианци и французи, има и шотландец - Росси, Растрелли, Камерон, Монферан и плеяда гениални архитекти! Русия е станала Европа и по-европейска от много други! Руският нарад е назовал с имената на тези хора улици.

54

грух

преди 1 година

слава на Русия ! да живее Путин !