Снимка: БГНЕС

Губернаторът на Хабаровския край в Русия Сергей Фургал е арестуван по подозрение в организиране на поръчкови убийства. Той беше конвоиран със самолет от Хабаровск до Москва, където съдът трябва да определи мярката му за неотклонение. Фургал не признава вината си.

Според разследващите убийствата са били извършени през 2004 и 2005 г., когато Сергей Фургал се е занимавал с търговия с метали, а жертвите са били негови конкуренти. Още миналата година в рамките на същото разследване бяха задържани четирима души, които са посочили Фургал като организатор на престъпленията, предаде БНР.

Лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски се възмути от показния арест на своя съпартиец. По думите му губернаторът никога няма да бъде изключен от партията и тя ще продължи да го защитава. Освен това Жириновски заплаши, че неговата парламентарна фракция ще напусне Държавната дума.

"Трябва фракцията на ЛДПР да подаде оставка и да си тръгне от тук. Нека целият свят да види какъв бардак е в нашата страна! Нужна ви е конституция – дадохме ви конституция, а вие ни слагате белезници. Безсрамници! Седите си по кабинетите и започвате да действате като при Сталин," каза политикът.

Според Жириновски зад ареста на Фургал стоят определени бизнес интереси. През септември 2018 г. той спечели губернаторските избори в Хабаровския край с близо 70% подкрепа срещу 30 на сто за кандидата на управляващата партия „Единна Русия“ Вячеслав Шпорт.

"Кремъл изпраща сигнали към всички други желаещи да повторят този подвиг: Момчета, ако искате да си имате проблеми, побеждавайте, а ако не искате, то по-добре недейте!" – посочи политологът Аббас Галямов. През септември тази година са насрочени губернаторски избори в близо 20 региона на Русия.
 

Коментари Напиши коментар

6

Другари,

преди 1 месец

На протест !

5

Анонимен

преди 1 месец

Веднага всички да излезем на протест срещу мафиотската руска прокуратура и срещу недопускането на акостиращи с лодки по руските плажове!

4

Джо

преди 1 месец

Дребния консолидира властта си - тоя е показуха, а медиите ги почва поред, диктаторите мразят свободния печат!