Снимка: БГНЕС

Аварийните екипи са събрали над сто тона дизелово гориво от разлива в западносибирския град Норилск, съобщи днес руската федерална Морска спасителна служба, цитирана от ТАСС.

Още по темата

Горивото се събира със специално оборудване и се прехвърля в контейнерни на брега на реката, каза източник от службата.

По думите му сега се използват четири съоръжения за събиране на нафтата, но скоро ще пристигнат още шест. За да се предотврати по-нататъшното разпространяване на горивото в други водни обекти са поставени шест бонови заграждения, каза източникът.

При строителни работи в ТЕЦ-3 на Норилско-Таймирската енергийна компания (част от групата "Норникел") на 29 май е разрушен резервоар, от който се изляха над 21 000 куб. м петролни продукти на площ 180 000 кв. м, прониквайки в почвата и водни обекти, припомня ТАСС.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

4, от кого искат Арктика? Те не я искат. Те я имат. Те преди седмица приключиха успешно първата в историята на човечеството майска навигация в източния дял на Северния Морски Път, като доставиха необходимото и достатъчно количество СПГ от порт Собетта в КНР. Такива като теб нямат никаква представа какъв подвиг е през май да преминеш успешно през 3-метровите ледове на Карско море, морето на Лаптеви, Източно-сибирско море, Берингов пролив.

7

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен: А искат и Арктика, смятай...АМИ ТЯ АРКТИКА СИ Е ТЯХНА БЕ МУШМУРОК!

6

Я

преди 1 година

Няма ли кой да драсне клечка та.