Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в понеделник, че гражданските вълнения, които в момента преживяват Съединените щати, са "вътрешен въпрос на Вашингтон", предава БНР.

Още по темата

"Москва никога не се е намесвала в американските дела, като няма да се намесва и сега", подчерта Песков. Въпреки това той отбеляза, че Русия следи внимателно събитията, които се развиват в САЩ.

Повод за неговите коментари беше вчерашно изявление на Сюзън Райс, бивш съветник по национална сигурност на САЩ при президента Барак Обама, която посочи, че ескалацията на "мирните" протести в страната е "направено като по руски учебник".

Песков обаче определи твърденията като "напълно погрешни" и "неправилни", като добави, че "подобни инсинуации по никакъв начин не могат да отразят официалната гледна точка на Вашингтон".

Той също така отбеляза, че трябва да се видят повече подробности преди Кремъл да отговори на предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да покани Русия да присъства на срещата на върха на Г-7, но добави, че президентът Владимир Путин подкрепя диалога по този въпрос, съобщи Ройтерс.

В събота Тръмп каза, че ще отложи срещата на върха на Г-7, която се надяваше да проведе през следващия месец, за септември или дори по-късно, и същевременно посочи, че желае да разшири списъка с поканените, включвайки ръководителите на Австралия, Русия, Южна Корея и Индия.

По този повод Дмитрий Песков заяви, че не е ясно дали предложението е официално и отбеляза, че Москва трябва да знае повече за предложената среща на върха, включително какъв може да бъде дневния ред и нейния формат, преди да даде отговор.

Коментари Напиши коментар

50

Жоро

преди 10 месеца

До На мен 48
Абсолютно си прав.Трамп вчера каза по телевизията, че ще обявят Антифа за терористичнч организация.Демократите изплакаха на умряло.
Сега вече законно сините свини ще бъдат в затвора за много години.Идва ред и на Black Lives Matter.Чудно защо в Wiki все оче стои информация от 5-6 год, която е абсолютно невярна.Всъщност BLM са разбойническа *** поддържана от Дем.Партия в САЩ с парите на псевдо-американеца Дж.Сорос ( демократ-фанатик-мултимилионер) и друга подобна бълвоч като тях.

49

Демократ

преди 10 месеца

Пия една голяма белина за това - неадекватно исказване на другаря

48

На мен

преди 10 месеца

На мен тая американска Пролет и тоя Майдан по-скоро ми прилича на учубник на Шорош,АНТИФ-рите и джендърите.