Снимка: БГНЕС

По предварителни данни шест души са ранени в резултат на тежкото кацане на хеликоптер Ми-26 в Ямало-Ненецкия автономен окръг, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Представител на спешните служби в региона съобщи, че в събота сутринта в Тазовски район хеликоптер Ми-26 на авиокопмапинята „Абакан Авиа“ на борда на който е имало осем души - петима пътници и трима членове на екипажа, е имал проблеми при кацането.

"Разследващият екип отиде на мястото, беше организирана проверка ... По предварителна информация са ранени шестима души. Подробности за случилото се изясняват", заяви говорител.

Източник в местните служби за спешни случаи каза по-рано, че един от членовете на екипажа е получил тежки наранявания. Според друг източник на РИА Новости, запознат със ситуацията, вертолетът се е насочвал от село Ямал Уренгой към Ванкорското находище на нефт и газ в Красноярската територия.

Според метеоролозите в Тазовски район, където се е случил инцидентът, в събота е регистриран силен вятър, поривите на който достигали 10 метра в секунда, температурата на въздуха била минус 2 градуса.
 

Коментари Напиши коментар

35

До руски боклук

преди 5 месеца

Бок-лукът си ти! Даже не знаеш, че това е най-големият въртолет в света. Че има десетки световни рекорди, че се продава в десетки страни, че има най-доброто съотношение изразходвано гориво/тежест, че гаси горски пожари. И че пренесе, срещу заплащане, разбира се, два от най-големите американски хеликоптера "Чинук" в Афганистан. Ама откъде простото бастардче да знае това?
До Факт
Пишеш с много познаване на темата! Всеки ден ли се люлееш така? Жалкар, след парцуцата казват, е много тежко! Вярно?

34

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 16
Не можеш да разбереш, че когато става дума за въртолет с такива размери, е много различно. Ми-26, най-големият в света, има и голяма "парусност".

33

ТОДОР ЖИВКОВ

преди 5 месеца

Добре, чи ни са с наркоманското пръдня на Кобе Брайънт,иначе щяха да са при него.