Снимка: БГНЕС
Кметът на Москва Сергей Собянин издаде указ в столицата да се въведат цифрови пропуски за пътуване с личен автомобил, с такси, както и с всички видове обществен транспорт, съобщи БНР. Ограничението е във връзка с бързото разпространяване на коронавируса в столицата. 
 
От днес започва оформянето на пропуските, а от сряда използването им става задължително. Необходимо е заявление на сайта на московското правителство, обаждане по телефона или изпращане на SMS, за да се получи такъв пропуск. Всеки, който иска или му се налага да пътува, трябва да посочи име, номер на документ за самоличност и цел на пътуването. При използване на личен автомобил се изисква и регистрационният му номер.
 
Само военните, държавните и общинските служители, съдиите, адвокатите, нотариусите, частните охранители и журналистите ще могат да пътуват без пропуски. 
 
За ходенето пеш не се изискват пропуски, но е задължително да се спазват вече въведените ограничения: отиване до най-близкия хранителен магазин или аптека, до кофите за смет или разхождане на домашен любимец в радиус от 100 метра от дома. През последната седмица броят на заразените с коронавирус в Москва рязко се увеличи и надхвърли 10 000 души от общо близо 16 000 в цяла Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase