`
Снимка: архив, БГНЕС

Петнайсети военнотранспортен самолет от Русия достави диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса в италианската военновъздушна база Пратика ди Маре, на 30 км югозападно от Рим, предаде ТАСС.

Въздушно-космическите сили на Русия продължават операцията за изпращане на военни лекари - вирусолози и епидемиолози, и на медицинска техника в помощ на Италия за борбата с COVID-19, посочи в тази връзка руското министерство на отбраната.

Още по темата

В момента руски военни съвместно с италиански колеги подготвят техниката за извозване до Бергамо, където ще работят специалистите от Русия.

Руският президент Владимир Путин разговаря в събота с италианския премиер Джузепе Конте и потвърди, че Москва е готова да предостави на Рим необходимата помощ - по-специално предпазни консумативи, мобилни комплекси за дезинфекция на площи и превозни средства, медицинско и друго оборудване, също и лекарски екипи за практическо съдействие на италианските медици в най-пострадалите райони, m,rпомня ТАСС.

В понеделник военното ведомство в Москва съобщи, че в Италия са прехвърлени близо 100 руски военни медици и експерти-епидемиолози от министерството, както и 8 екипа от лекари и обгрижващ персонал.
 

/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

217

АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ..

преди 1 седмица

ТИ КВА ПОМОЩ ИСКАШ ОТ ЕС И НАТО.
НЕ СТИГА ЧЕ ПОЛЗВАТЕ ПАРИТЕ ОТ ФОНДОВЕТЕ НА ЕС, И ВИ ПЪЛНЯТ МАГАЗИНИТЕ СЪС СТОКА МОЖЕ БИ ИСКАТЕ И ЗАДНИЦИТЕ ВИ ДА БЪРШАТ??!!

АМА ПА ГЛУПОСТИ У ТОЯ САЙТ..... ХАХАХААА

216

Бедняк

преди 1 седмица

Плевнелиев например каза на времето съвсем отговорно пред англииския посланик: " Не искаме руски инвестиции". Някой из форума допълни че не искаме и помощ от тях, защото са ватенкаджии (ех, да имах аз една ватенка при това време), пият водка и т.н. Оттогава англичаните инвестират като луди у нас, сигурно и ще ни пратят сега лекари и маски и всичко друго от което имаме нужда.

215

Бедняк

преди 1 седмица

Като европеец се въздържам от подобни коментари но си задавам някои въпроси:
1. Руски военни самолети кацат на НАТО-вско летище а от Брюксел няма никакъв коментар. Има ли становище от Столтенберг?
2. И защо на Пратика ди Маре или на другите военни летища в Италия спряха точно сега ( те са на ръба на оцеляването) да кацат самолети на НАТО?
3. Ако изпаднем в положението на Италия, някой ще ни прати ли помощ? От Русия не искаме, Плевнелиев каза отговорно че не искаме инвестиции от тях а също и ..