Снимка: БГНЕС
fallback

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не е обсъждал на среща с премиера на Обединените арабски емирства (ОАЕ) освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България, съобщи ТАСС. Агенцията се позова на ръководителя на пресслужбата на СВР Сергей Иванов.

Oще по темата

Наришкин посети ОАЕ на 11 и 12 февруари.

"Директорът на СВР действително е имал твърде полезни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът е включвал само международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното  сътрудничество", казал Иванов.

Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Той пояснил, че световните информационни агенции са раздухали слуха, че Наришкин е поискал от премиера на ОАЕ освобождаване на Васил Божков.

"Информационната "патица" е пуснал не кой да е, а самият заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Само болното въображение и ниското равнище на неговата компетентност е причина да допусне, че въпросът за българския бизнесмен може да влезе в дневния ред на толкова уважавани хора", заключил Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

Наришкин

преди 4 години

Тая сутрин станах и скуката ме завладя. Викам си, какво ли ми се прави днес,накъде ли искам да отида?! Върнах се,седнах зад бюрото ми,затворих очи и забих химикалката хей тъй на свос в някаква точка на опънатата от секретаря ми карта на света?! Тюх да му се невиди,падна ми се ходене в ОАЕ! Какво съвпадение?! Вчера ми се обади секретаря на дрогаря Путин,че едно наше момче,българче го били арестували арабите?! Ще съчетая полезното с приятното!!Май прякорът му бил Черепа или нещо такова?!

182

Анонимен

преди 4 години

Както и да е. Божков е освободен. Валерко и гешефТ вентилират яко.

181

Анонимен

преди 4 години

Е, вие какво очаквахте да каже, да, вярно е?

fallback