Кадър: YouTube

 

Airbus A-321 на Уралските авиолинии, изпълняващ полет от Москва за Симферопол, извърши аварийно кацане в района на летище „Жуковски“. Самолетът се е приземил в царевична нива.

Това е станало 15 минути след излитане. На борда на самолета са се намирали 226 пътници и седем души екипаж. По предварителни данни са пострадали 31 души, 10 от които са деца.

При излитането самолетът се сблъскал с ято чайки и в двигателите попаднали птици, посочва ТАСС, като цитира изявления на федералната служба Росавиация.

Екипажът взел решение да изключи моторите и приземил машината без отваряне на колесника в царевична нива на повече от километър извън пистата. Според източник от спешните служби десният двигател се е запалил, като при кацането се откъснал и паднал.

Инцидентът се разследва. Образувано е наказателно дело за нарушаване на правилата за сигурност при полети, заяви говорител на транспортното управление към федералния Следствен комитет. Федералната служба Росавиация е формирала специална комисия, която ще проучи причините за произшествието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase