Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е разговарял с руския посланик Сергей Баздникин, а по-късно днес след откриването на нова бензиностанция на Лукойл в страната, ще се срещне с него, предаде агенция МИА.

Заев подчерта, че срещата е била планирана още преди десетина дни и не е свързана с неговите телефонни разговори с руски комици, които му се представили като Петро Порошенко и Йенс Столтенберг.

Зоран Заев се "хвана" на руски комици

"Ние имаме редовна комуникация с всички посланици. Тази среща е уредена още преди десетина дни. Смятам, че тези фалшиви разговори са частна работа и не са акт на Руската федерация. Подобни неща не бива да пречат на нашите приятелски отношения", каза Заев пред журналисти.

Премиерът посочи, че е известно, че Русия не иска Северна Македония да бъде членка на НАТО, но не заради самата нея, а защото по принцип е против разширяването на алианса, пише БТА.

"Ние сме малка страна и искаме да бъдем приятели с всички и да запазим приятелството си дори с тези, които са против разширяването на НАТО. Нашето намерение за членство в НАТО не е породено от враждебност към Русия, а напротив, смятаме, че с това само ще запазим мира в Северна Македония и в целия регион", каза Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase