Снимка: архив, Reuters

Трима души загинаха при инцидент с руски танкер в търговското пристанище на дагестанската столица Махачкала на Каспийско море, предаде ТАСС, като се позова на федерална транспортна агенция "Росморречфлот".

Още трима моряци са настанени в болница, съобщиха здравните власти.

Според източник от регионалните спешни служби на борда е имало общо шестима души.

По данни на федералното министерство на извънредните ситуации, рано тази сутрин в търговското пристанище на Махачкала, при източване на петролни продукти от руския кораб "В.Ф.Танкер-16" на компанията "Волжское пароходство", в машинното отделение е избухнала газовъздушна смес.

Възникналият пожар е локализиран, но потушаването е трудно поради високата температура в машинното отделение, пише БТА.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 седмица

До Боби
Браво троби, очаквахме те на амбразурата! Защити ватниците или поне драсни, че това дегестанците нямат нищо общо с тях, нали трябва да си защитиш надника.

3

Боби

преди 1 седмица

До Анонимен
"те са известни с "невероятните" стандарти за безопасност, най-вероятно някой пиян руснак е пушел цигара докато е гледал нивото на отворения танк."

Ех Експерте
Казха ти нещо се е взривило в машинното отделение. Нали се сещаш че и на най-тъпия конструктор ще хрумне мисълта за противопожарна преграда между машинното и основните резервуари. Ако бяха гръмнали основните резервоари кораба дори и да е 3000БРТ щеше да има много по-голяма новина и съответно разрушения и жертви.

2

Анонимен

преди 1 седмица

С 6 човека екипаж си е чиста баржа. А те са известни с "невероятните" стандарти за безопасност, най-вероятно някой пиян руснак е пушел цигара докато е гледал нивото на отворения танк.