Снимка: Reuters

Русия откри вчера център за обучение на пилоти на военни хеликоптери, съобщи руската държавна компания за оръжеен износ "Рособоронекспорт".

"Центърът ще даде възможност на венецуелските пилоти да получат пълно обучение за работата и използването на вертолети Ми-17В-5, Ми-35М и Ми-26Т в максимално близки до реалността условия", каза говорителят на компанията Вячеслав Давиденко пред агенция Интерфакс.

Още по темата
Министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино заяви, че "никой не трябва да се тревожи" от пристигането на руски военни в южноамериканската страна.

"За кого е тайна, че Венецуела има военно-техническо сътрудничество с Русия от 2001 г.? Никой не трябва да се тревожи. Просто си сътрудничим", каза Падрино в изявление, излъчено по телевизията.

Два руски военни самолета, превозващи военнослужещи и военно оборудване, кацнаха миналата събота на международното летище в Каракас.

По думите на министъра, военновъздушните сили на САЩ са увеличили многократно разузнавателната си дейност по границите на Венецуела, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase