Снимка: Reuters

Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за модернизираните фрегати по проект 22350М, които ще носят на борд до 48 крилати ракети "Калибър". Това съобщи днес за ТАСС източник от отбранителната промишленост.

Още по темата

Планира се фрегатите от обновения проект да са с увеличена водоизместимост - до 7 хиляди тона, а максималният боен комплект от ракети "Калибър" да е до 48 единици. Корабите ще могат да бъдат въоръжени и с хиперзвукови ракети "Циркон". Ще имат и единна универсална автоматизирана система за управление на огъня от всички видове корабни средства за поразяване, което "ще повиши значително тяхната боеспособност", каза източникът на ТАСС.

В момента в бойния състав на ВМС на Русия влиза фрегатата "Адмирал Горшков" (проект 22350). Провеждат се изпитания на фрегатата "Адмирал Касатонов" (по същия проект). Тяхната водоизместимост е 4,5 хиляди тона - значително по-малка от планираната по новия проект 22350М, и всеки от тях може да носи до 16 крилати ракети "Калибър", пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase