Снимка: Булфото, архив

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас.

Във Варна Макаров коментира изявлението на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изрази убеждение, че ще има такава намеса. 

Още по темата
"Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията ѝ. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят“, предупреди Цветанов по-рано днес.

Според Макаров обаче такива подозрения са напълно неоснователни.

"Няма никакви основания г-н Цветанов да говори така. Не смятаме да се намесваме във вашите предизборни кампании. Никакви указания за това не сме получавали. Българският народ има право сам да избира кой да го представлява на местно, национално и европейско ниво", посочи Анатолий Макаров, цитиран от БНР.

Руският посланик определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.
 
По-рано днес българската прокуратура потвърди, че агент на руското разузнаване, свързван с отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, е идвал и в България през 2015 г.

Ще се разследва дали това има връзка с твърденията на бизнесмена Емилиян Гебрев, че е бил отровен.
 

Коментари Напиши коментар

132

Анонимен

преди 5 месеца

Русия хвърля бомби над Финландия през 1939 но за пред света казва "Това е хуманитарна помощ" и по късно финландците като тяхни братовчеди нали си знаят за им измислили коктейла *** на същият генерал на фронтовата линия и както братушките,финландците за пред света са казвали "а не това не са запалителни бомби а коктейли за нашите роднини руски да се сгреят по фронтовата линия"

131

Киро шопа

преди 5 месеца

Някой някога някъде да е чул или прочел, че Русия признава някакъв свой гаф или вина. Само един пример - поради допинг ги изгониха от олимпийските игри и пак не си признаха. Така, че когато руски велможа Ви поздрави с добър ден не му отговаряйте преди да погледнете към слънцето.

130

Тръмп

преди 5 месеца

Вън Руските *** от България