Снимка: Reuters

Разчистването на развалините на мястото на частично срутилата се сграда в руския град Магнитогорск и търсенето на пострадали ще продължи и през нощта, съобщи за ТАСС представител на министерството на извънредните ситуации.  В момента спасителите се опитват да извадят тялото на жена изпод руините. Тя е деветата жертва на инцидента.

Още по темата
Както и предишната нощ, ще бъде включена осветителна и отоплителна техника, тъй като температурата ще падне до 29 градуса под нулата.

Утре е ден на траур в Челябинск.

Състоянието на 11-месечното момченце, което бе извадено живо след 35-часов престой под отломките, е крайно тежко и то ще бъде транспортирано за лечение в Москва. Редом до него в реанимацията в местната болница е майка му. Неговите родителите са оцелели, както и тригодишният му брат.

Раненото 13-годишното момче, извадено изпод развалините, получи подарък от президента на Русия Владимир Путин - таблет. Губернаторът на областта Борис Дубровски, който изпълни поръчението на президента и предаде подаръка на момчето, заяви пред журналистите, че то е "много позитивно дете" въпреки преживения кошмар, и "няма съмнение, че ще се възстанови и ще бъде добър човек".
Президентът, който посети болницата в Магнитогорск снощи, обеща на момчето новогодишен подарък. "Нова година е, а аз толкова бързах да пристигна при вас, че не взех нищо, но непременно ще донеса", каза Путин, цитиран от ТАСС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase