Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

В Кремъл са убедени, че обосновани обвинения по адрес на президента на Русия Владимир Путин в причастност към политически "убийства и отравяния" не може да има. Това заяви говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от TACC.

"Никакви преки обвинения президентът на САЩ /Доналд Тръмп по отношение на руския лидер в интервюто за телевизионния канал Си Би Ес/ не е изказал – каза Песков. - А и не може да съществуват каквито и да са подкрепени с поне някакви аргументи и още повече с доказателства обвинения по отношение на президента на Русия".

Още по темата

В интервю за Си Би Ес, запитан дали е възможна причастност на Путин към политически "убийства и отравяния" Тръмп каза: "Вероятно".

Песков отбеляза, че въз основа на тези думи той не би говорил за това дали Тръмп е допуснал възможността за такава причастност, както това направиха медиите.

"Тук навярно трябва да се отнасяме гъвкаво към лингвистичните особености – добави той. - Друг отговор естествено, не беше възможен – това е отговорът на президента на САЩ".

Говорителят на Кремъл подчерта, че Русия не е имала, няма и потенциално не може да има нищо общо с подобен род обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase