Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Двамата руснаци, заподозрени от британските власти за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му, са известни на руските власти, не са криминално проявени и са цивилни. Това обяви днес президентът на Русия Владимир Путин на пленарно заседание на Източния икономически форум във Владивосток, предадоха ТАСС, АП и Ройтерс.

Миналата седмица британската прокуратура идентифицира двама руснаци, действали под имената Александър Петров и Руслан Боширов, и ги обвини в опит за убийство на семейство Скрипал с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок". Прокурорите заявиха, че двамата работят за руското военно разузнаване.

Още по темата

"Ние, разбира се, погледнахме що за хора са те и знаем какви са. Намерихме ги", съобщи Путин в отговор на въпрос.

"Там няма нищо особено и криминално, уверявам ви", добави той и подчерта, че тези хора "са цивилни, разбира се".

Руският президент предложи тези двама души сами да разкажат пред медиите за себе си. След това водещият на дискусията, журналистът Сергей Брильов, покани двамата да се явят в студиото на неговото тв предаване "Новини в събота".

След отравянето на 4 март на бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му Обединеното кралство и над 20 други държави изгониха общо 150 руски разузнавачи, действащи под дипломатическо прикритие. Русия изпъди същия брой дипломати, припомня БТА.

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 10 месеца

до 102
Грешка, имах предвид Навални, но те и двамата са предатели на Русия, затова се обърках!!

102

СМЕРЧ

преди 10 месеца

До анонимника дето пишува "Немцов, предателя на Русия, осъдиха ли го вече за държавна измяна?" Ало куха лейко, Немцов го убиха на червеният площад срещу кабинета на Вова.

101

Анонимен

преди 10 месеца

Трагедията на русия е и ще бъде че народът и е афинитет към тоталитарни режими.всъщност той и не е виждал никога нищо по добро.а трагедията на българия е че взе най лошото от манталитета милите братушки.мързел пиянство и простотия