Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Двамата руснаци, заподозрени от британските власти за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му, са известни на руските власти, не са криминално проявени и са цивилни. Това обяви днес президентът на Русия Владимир Путин на пленарно заседание на Източния икономически форум във Владивосток, предадоха ТАСС, АП и Ройтерс.

Миналата седмица британската прокуратура идентифицира двама руснаци, действали под имената Александър Петров и Руслан Боширов, и ги обвини в опит за убийство на семейство Скрипал с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок". Прокурорите заявиха, че двамата работят за руското военно разузнаване.

Още по темата

"Ние, разбира се, погледнахме що за хора са те и знаем какви са. Намерихме ги", съобщи Путин в отговор на въпрос.

"Там няма нищо особено и криминално, уверявам ви", добави той и подчерта, че тези хора "са цивилни, разбира се".

Руският президент предложи тези двама души сами да разкажат пред медиите за себе си. След това водещият на дискусията, журналистът Сергей Брильов, покани двамата да се явят в студиото на неговото тв предаване "Новини в събота".

След отравянето на 4 март на бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му Обединеното кралство и над 20 други държави изгониха общо 150 руски разузнавачи, действащи под дипломатическо прикритие. Русия изпъди същия брой дипломати, припомня БТА.

Коментари Напиши коментар

107

Име

преди 7 месеца

светът се състои от офицери в/от разузнаването на правителствата и тук-таме от цивилни, които загиват, като жертви в борбата за спасението на света... въпрос на чест!

106

ЯМХ

преди 7 месеца

Я господа и WC "аналитици",я помислете по тази версия - отровиха един бивш полковник - тулуп, който е явно разходен материал и за двете страни."Отровиха" наи-непрофисионално,по най-глупавия начин.Оставиха "следи" на всякъде-Аерофлот,руски паспорти,руски фзиономии/като ги видиш са направо отровители от ГРУ/,флакони с гел.А може би целта е била да изглежда всичко толкова абсурдно?Коя е крайната цел?Естественно не този!Бабишкера ке падне?

105

Анонимен

преди 7 месеца

Немцов се беше забъркал в любовна история с една украинка, затова го гръмнаха, от ревност, там е ясна работата.
Те украинките са много опасни, с тях да си нямаш работа!!