Юлия Скрипал. Снимка: архив, Reuters

Бившият двоен агент Серсей Скрипал и неговата дъщеря Юлия отдавна са мъртви. До този извод е стигнала племенницата на бившия полковник от руското ГРУ Виктория Скрипал.

Първото нещо, на което обръща внимание Виктория, е дългото мълчание на Сергей и Юлия. При това няма "пресни" новини както от самите Скрипал, така и от официални /а дори и неофициални/ лица за тяхното състояние и за това къде се намират те.

Още по темата

И това при положение, че още през пролетта Юлия е обещала на Виктория задължително да й се обади, когато баща й излезе от комата, а Виктория така и не е получила обаждане.

Още едно доказателство за смъртта на двамата Скрипал – няма нови снимки или видеа с тях. Скоро след избухването на скандала с отравянето оздравялата Юлия говори пред английските медии, и оттогава – нищо.

"Все едно в какъв вид, искаме да го видим, жив ли е той или не е... Не чуваме нищо нито от Скотланд ярд, нито от госпожа Мей", оплака се Виктория Скрипал пред телевизионния канал "360".

Освен това по данни на медиите след отравянето в Солсбъри Скрипал са спрели да използват банкови карти. Дали това е истина е трудно да се каже, призна все пак Виктория, която не разполага с факти за това.

Освен това на племенницата й е струва странно, че техният дом в Солсбъри си е  все още на мястото, макар че британските власти обещаха да разрушат сградата, за да ликвидират остатъците от химическото вещество. Районът около жилището в момента дори не е отцепен и всеки може спокойно да се приближи до него, пише Утро.ру. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase