Снимка: архив, Reuters
НАТО ще извърши мониторинг на ученията "Восток-2018" ("Изток-2018"), но подробностите около този процес са засекретени, заяви днес и.д. говорителят на алианса Дилън Уайт в коментар на изявлението на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за предстоящите маневри на 300 000 военни, предаде ТАСС.
Още по темата
 
"Постоянно следим руските учения и ще предприемем действия по отношение на "Восток 2018". Подробностите за това как анализираме тези разузнавателни данни са засекретени", каза Уайт.
 
Той посочи, че военните аташета в Москва на държавите от НАТО са получили покана да наблюдават ученията и алиансът обмисля възможността да присъстват.
 
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи днес пред журналисти в руската република Хакасия, Сибир, подробности за ученията, които ще са най-големите от 1981 г.
 
В тях ще участват около 300 000 военнослужещи и над 1000 летателни апарата. Ще се включат Източният и централният военен окръг, както и Северният флот, пише БТА.
 

Коментари Напиши коментар

82

Едо

преди 9 месеца

С БОЖИЯТА ПОМОЩ СЪЗДАВАМЕ ЕДИН МИЛИОННА БЪЛГАРСКА ОПЪЛЧЕНСКА НАРОДНА АРМИЯ (БОНА) ПО МОДЕЛА НА ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ ЦАХАЛ. И ЖЕНИТЕ ОТ 18 ДО 24 Г. СЛУЖАТ 12 МЕС., МЪЖЕТЕ ОТ 18 ДО 35 Г. - 18 МЕС. КОНЦЕПЦИЯТА Е НА ШВЕЙЦАРСКАТА ОПЪЛЧЕНСКА НАРОДНА АРМИЯ (ШОНА) - ИЗБОРИ НА КОМАНДИРИТЕ И ОРЪЖИЯТА СИ ДЪРЖИМ ВКЪЩИ. ОТ РОКЕРИТЕ СЪЗДАВАМЕ СИЛИ ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ ,,ХВЪРКОВАТАТА ЧЕТА НА БЕНКОВСКИ", ВЪОРЪЖЕНА С ТЕЖКИ КАРТЕЧНИЦИ, БАЗУКИ, СТРЕЛИ, МАЛКИ ДРОНОВЕ, КАКТО И ЛИЧНО ОРЪЖИЕ. 100000 СМЕ ЗАСЕГА.

81

Запознат

преди 10 месеца

Не на кучето- с твоя Gъз съм запознат конфигурацио,забрави ли как го чистих от паяжини и налепи?

80

конфигурация_три_пръ

преди 10 месеца

дo 79 : запознат си с Gъза на кучето ми. ти май не си чувал за БРИКС