Снимка: БТА

Над половината американци не одобряват действията на президента Доналд Тръмп в отношенията с Русия, показва допитване на Ройтерс/ Ипсос, извършено след предизвикалите полемика среща и обща пресконференция на Тръмп и руския президент Владимир Путин.

Още по темата

При все това, представянето му на срещата в Хелзинки, на която Тръмп отказа да осъди руския лидер за намеса в американските избори през 2016 г. и изрази съмнение в заключенията на американските разузнавателни служби, изглежда не се е отразило на цялостното одобрение за него, предаде Ройтерс.

Четиридесет и два процента от запитаните казват, че одобряват работата му на поста, при средна дневна стойност между 40 до 44 процента досега през юли.

Според допитването 55 процента от анкетиранте не одобряват, а 37 процента одобряват действията му в отношенията с Русия.

При републиканците делът на хората, които одобряват подхода на президента към Русия, е 71 процента, а при демократите - 14 на сто.

Тръмп все още се ползва с широка подкрепа сред избирателите републиканци, въпреки критиките от страна на партийните лидери за изказванията и действията му на пресконференцията с Путин.

Тръмп изненада и собствените си поддръжници, когато похвали руския лидер за "силното и мощно" отричане на такава намеса.

Мнозинството регистрирани избиратели (59 процента) са съгласни с изводите на американските разузнавателни служби, че Русия се е опитала да повлияе на американските избори, но само 32 процента от републиканците смятат това за вярно, при 84 процента сред демократите.
 

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 4 години

чудно, колкото американци познавам - всичките са на 100% зад Тръмп. Най-важното е, че никой от тях не смята Русия за враг, все пак тва са образовани хора - не измeт от гетата, свикнала всичко на готово

25

Анонимен

преди 4 години

А има ли среща , поне една на която Тръмп да не е сгафил ?

24

mhm

преди 4 години

Фалшиви новини. Световните лидери прекратяват голямата вражда на СССР и САЩ, която изкуствено е създадена от 2 световна война и най много изнася на тъмните интереси и корпорациите за оръжие, защото хората иначе искат мир.Разбраха се лидерите, а корпорациите, които държат и масовите медии злобно оплюват Тръмп, защото схемата им приключи.Тръмп не е политик и няма как да му въздействат, затова само плюят...