Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще спазва руската конституция, която забранява повече от два последователни президентски мандата. Той обаче намекна, че може да остане на "лостовете" на властта и след изтичането на мандата му през 2024 г., отбелязва Франс прес.

"Винаги съм се придържал и винаги се придържам към конституцията на Русия. В конституцията е написано ясно - не повече от два последователни мандата. Днес аз изпълнявам втория си последователен мандат", каза Путин на икономическия форум в Санкт Петербург.

Той обаче припомни, че през 2008 г. след изтичането тогава на двата му последователни президентски мандата той се оттегли от власт и президент стана премиерът Дмитрий Медведев. След четири години отново се върна в Кремъл, пише БТА.

"Отказах се от президентския пост тогава, защото конституцията не ми позволяваше да бъда избран за трети последователен мандат. Това е. Готов съм да се придържам към това правило и в бъдеще", каза той, намеквайки, че може и да повтори сценария от 2008 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase