Снимка: архив, Reuters

Руски журналист, който писал за смъртта на руски наемници в Сирия, починал вчера в болница, след като в четвъртък паднал от балкона на апартамента си в Екатеринбург, предаде Асошиейтед прес.

Новинарският сайт "Нови ден" съобщи, че неговият репортер Максим Бородин е починал в болница вчера, посочва АП. Не е известна причината, поради която той е паднал от балкона на жилището си на петия етаж.

Още по темата

Руски медии цитират полицията, че вратата на апартамента била заключена отвътре.

През март Бородин писал, че в местно село били докарани тела, за които се предполагало, че са на наемници.

Има съобщения, че хиляди наемници са били изпратени в Сирия от сенчеста компания, притежавана от Евгений Пригожин, обвинен в САЩ, че е основал "фабрика за тролове", която се е опитала да повлияе на президентските избори през 2016 г., добавя АП.

/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

134

ужасен избор на руси

преди 1 година

Недостойно е да се убива човек за това, какво е писал. Има и още нещо още по-недостойно - част от опозиционерите на Путин се събрали във Вилнюс и давали идеи, какво да е с русите след путин. Часто от идеите са били да се създадат 10 княжества, които да воюват взаимно и да се изтребват. Другата идея била да се даде далечния изток на Китай. Ако това му е опозицията на Путин, с такива идеи, никой не може да вини руснаците, че го предпочитат като по-малкото зло.

133

PD

преди 1 година

Който остро перо вади, от меч умира..
И така ще е, докъ не овладее, еднакво добре и двете. А после нема да му трябват , нито едно от двете, за да води Хората.
Така е писано в една дебела книга, от Мъдрите древни Българи, ама е затрито. За туй подобни истории има и недалечното ни минало, ама повтаряме като първолаци. Нищо, като затвърдим материала, резко ще скочим напред. Ама по натам.

132

Анонимен

преди 1 година

Поредната жертва на сатрапа Путин и то само защото казва истината!