Легендарният музикант и създател на "Тангра" - Константин Марков, загуби битката с Ковид-19.

"С Косьо Марков ни свързва началото на моята професия. Първите песни, които написах, бяха изпълнени от група "Тангра". Минаха 40 години и не мога да свикна с мисълта, че него го няма. Той и група "Тангра" са огромна част от моя живот, моите спомени, успехи и щастие", каза авторът на песните на емблематичната група Александър Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той сподели, че първата му среща с Марков е през 80-та година, когато създава песента "Нашият град".

"Тогава се видяхме за първи път. За последен път се чух с него преди една седмица. Вече беше разбрал, че е положителен, но беше добре. Спазваше вкъщи карантината, нещата внезапно се развиха, че си отиде от нас. Това поколение, което възпита две поколения с една стойностна музика, започнаха един по един да се разотиват. За мен е важно, че музиката, която тези хора създадоха, е нещо, което няма да отмине. Сигурен съм, че ще продължават да се слушат песните на "Тангра", допълни Петров пред Bulgaria ON AIR.

И признава, че е щастлив, защото песните продължават да се въртят и до днес.

"Огромна заслуга има група "Тангра". Събрахме се правилните хора в точния момент. Преживяли сме толкова неща заедно. Имахме идеи и сега за бъдещето. А Косьо ще го запомня като един позитивен човек. Той организираше концертите на групата, той общуваше с музикалните редактори, които одобряваха песните", коментира Александър Петров.

И  бе категоричен, че българската сцена днес е по-пуста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase