Снимка: Bulgaria On Air

Ученици от столично училище нарисуваха обложката на новия албум на българската рок група "Конкурент". Децатаса от 142 училище "Веселин Ханчев" в Бъкстон, а предложението децата да са създатели на корицата е на самите музиканти.

Идеята се появява през миналата година, когато барабанистът на "Конкурент" Емил Анчев отива в столичното училище по покана на художникът и преподавател по изобразително изкуство в учебното заведение Иван Апостолов, разказва самият той пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Музикантът бил впечатлен от училищните табла с рисунки на децата и сам предложил именно учениците да нарисуват обложката на предстоящия им акустичен албув "Rock 'nRoll music" - закачка с едноименната компилация на Beatles.

Така децата създават над 30 варианта, които да украсят обложката, а за да бъде уважен труда и таланта на всеки един от учениците, част от самия албум ще бъде и книжка с техните произведения.

В знак на благодарност към отдадеността на децата, група "Конкурент" ще изпълни специален акустичен коледен концерт за учениците, родителите и учителите на 20 декември в салона на училището.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase