Снимка: Bulgaria On Air

"Готов съм винаги по заповед да защитя своята родина... и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете" - войнишката клетва от едни отминали времена у нас.

Материалът на войната сме самите ние. Войната се състои само от плътта и душите на обикновените войници. Ние можем само да се преклоним пред онези, които са дали живота си в името на свободата и да сведем глави пред достойната памет на нашите герои. Това правят и рок групата "Б.Т.Р." с новата си песен "Никога преди" - филмов разказ за честта да бъдеш войник.

Парчето е съвместен проект с Министерство на отбраната и дава старт на кампания за привличане на военнослужещи за Българската армия.

В клипа на песента има мотивационни видеоклипове, заснети в реална среда на действие на различните видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили.

"Целите на този проект "Бъди войник" са две - да се привлекат хора на професионална служба в БА, а освен това и да се повдигне духът на българите. Може на нашата армия да не ѝ достига техника, но хората са на пост и служат вярно", отбеляза пред Bulgaria ON AIR вокалът на "Б.Т.Р." Атанас Пенев – Наско.

По думите му в последните години на групата ѝ е харесало да прави кинаджийски клипове.

Режисьор на продукцията е Петър Петров. Той допълни, че клипът е сниман на 8 различни локации в България - батальони, летища и други.

"Важно е да се каже, че няма компютърно генерирани образи. Всичко е реално. С БТР се работи много добре. И нашият, и техният екип има идеи", завърши Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase