Фронтменът на "Остава" ще представи първия си самостоятелен албум Different с концерт-промоция в столичния клуб Терминал 1 на 17 октомври.

Пилотният сингъл Beautiful от месеци е в националния радио ефир, а вече е факт видеото на песента Different, която е дала име на първия му солов проект.

Видеото към втория сингъл е дело на съпругата на музиканта - Невена Спасова, както и на операторите Ангел и Кристиян Спасови. Клипът е заснет на морския бряг и в него участие взимат актьорите Явор Бахаров и Рая Пеева, Вики Величкова от група Мастило, Диана Алексиева и други близки приятели на Свилен.

Дебютното CD ще включва общо 6 песни, от които 5 на английски и една на български, както и два бонус трака. Музиката и текстовете на парчетата са дело на самия музикант, а в аранжиментите и реализацията са замесени още Даниел Петров (барабанист на "Остава") и Георги Станев (екс продуцент на Gravity Co.). В едно от парчетата се включва и Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а като гост музиканти участват още Мишо Шишков, Михаела Филева и Иво Чалъков (Gravity Co.). Албумът ще бъде издаван и разпространяван в търговската мрежа от Монте Мюзик, но ще може да бъде намерен и онлайн във всички музикални платформи като iTunes, Spotify и много други.

Идеята за проекта се ражда най-вече от желанието на Свилен да продължава да твори и реализира идеите си, които не са подходящи за песни на "Остава".

"Мисълта да правя нови песни, на които детето ми да танцува е едно от нещата, които ме вдъхновиха да стартирам солов проект. А и всяко ново начало е много вълнуващо и пълно с изненади", споделя музикантът.

Звученето на песните в албума е в стилистиката на инди попа и не е съобразявано с музикалните тенденции в България.

На концерта в Терминал 1 заедно със Свилен ще се качат музикантите Даниел Петров (барабани, "Остава"), Александър Обретенов (бас китара, D2) и Краси Тодоров (клавири, D2, Jeremy?).

Билетите са на цена от 10 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, в Билетния център НДК, Строежа и др. Цената на място и в деня на концерта ще е 12 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase