Снимка: Bulgaria On Air

Видео 11.07.2018

"За какво служи този бутон" - пита фронтменът на Iron Maiden

"Преди повече от 20 години, когато Iron Maiden гостуваха за пръв път в София, вуйчо ме заведе на концерта им и това бе искрата, която запали големия пожар", сподели в студиото на Bulgaria ON AIR Николай Петрос от фенклуба на Iron Maiden в България.

От книгата на Дикинсън "Автобиография - За какво служи този бутон" разбираме, че рок-легендата е бил запален по фехтовката и авиацията, като много от песните му са повлияни от тези му интереси.

Николай Петрос разказа в "България сутрин" още любопитни моменти от неговото битие и характер - че той не бил стандартният тип рок звезда, а по-скоро земен човек и опортюнист.

"Той постоянно приема възможността да се занимава с нещо ново", допълни един от най-запалените фенове на групата. Детството на метъл-звездата е било нелеко, но го научава да бъде благодарен да цени това, което има. Отгледан е от баба си и дядо си.

Николай Петрос обяви, че на 22 юли предстои концерт на Iron Maiden в Пловдив, като определи това като най-силния период през годините на групата. 

Коментари Напиши коментар

7

Др. Уотсън

преди 9 месеца

Да ви светна, че и Iron Maiden, и Judas Priest са силно повлияни от музиката и рифовете на великия Rory Gallagher ( чуйте песента му ''Moonchild''), и до голяма степен го копират.

6

Gosho

преди 9 месеца

Хеви метъъъъъъъл!

5

Perivale

преди 9 месеца

Книгата излезе преди почти година!