Снимка: Булфото, архив

Една от най-яките и смислени родни банди - "Уикеда", слага край на съществуването. Това обяви фронтменът Ерол Ибрахимов.

"Здравейте приятели, за голямо съжаление, от днес "Уикеда" прекратява активната си дейност. Причината е проста, просто нямаме какво повече да кажем, та решихме, че е по-честно и към вас и към нас да замълчим. Благодарим ви за подкрепата и всички хубави неща, които ни дадохте! Обичаме ви! Лека, успешна, доходна и безаварийна", написа музикантът в профила си във Facebook.

Под поста му се включиха фенове от цял свят с призиви групата отново да се събере. А както се е изразил един от тях - надежда има, още повече, че "Уикеда" са имали "сухи" периоди. 

"Уикеда" започва своя живот през 1997 г., има 5 издадени албума, последният от тях е от 2004 година.

Участвали са в многобройни концерти и клубни изяви в България и други европейски страни, както и в САЩ.

Коментари Напиши коментар

28

Баба на 57г.

преди 8 месеца

За жалост свестните групи приключват дейността си.Специално за мен Укеда бяха страхотна група,но щом като така са решили...А коментарите,които прочетох,(искам,да се поправя, някои от коментарите,които прочетох/,имам чувството,че са написани от долнопробни чалгари.Имам чувството,че тези хора нямат ум в главите си.Чалгата за мен не е музика,тя е пошлост,но щомкато има тъпомислещи хора,нека си я слушат.

27

Анонимен

преди 9 месеца

Много мразите ей, много мразите...Уж хора ценящи изкуството, а толкова низки страсти. Има ли нещо стойностно и свято за вас ??? Ужасно е да чете човек коментарите по форумите. Всичко е само омраза, омраза, омраза.

26

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 28

Еми не съм чалгар, слушам съвсем различна музика, но споделям мнението за "уникалната" група Уикеда. Пълен смех...