Снимка: Latam Windsor/СМЕ

Легендарната британска група Jethro Tull ще посети България през октомври 2018, като част от световното турне по повод 50–годишния си юбилей.

Концертът е на 17 октомври, от 20:00 ч., в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

С повече от 60 милиона продадени албуми в цял свят, Jethro Tull е една от най-успешните прогресив рок групи на всички времена. Музиката им е изключително характерна и включва в себе си уникалната водеща флейта на фронтмена Ian Anderson, както и фолк, блус, класически и хард рок мотиви. Специалните юбилейни концерти на бандата ще включват най-доброто от забележителната им кариера.

Jethro Tull поемат на последна световна обиколка, за да отпразнуват заедно с многобройните си фенове 50-тата годишнина от създаването си.

Освен световното турне, през 2018 Jethrо Tull ще издадат специална компилация от три диска, наречена 50 of 50, която ще е налична на 25 май. В юбилейните дискове ще бъдат включени 50 от най-великите парчета на групата, които лично Ian Anderson избира от всички 21 студийни албума на бандата. Заедно с компилацията 50 of 50, на пазара ще излезе и съкратена колекция от 15 песни, с името 50th Anniversary Hits, която ще е налична на CD диск и плоча.

Юбилейното последно турне на Jethro Tull стартира през март и ще бъде едно от най-мащабните досега. Световната обиколка ще премине през САЩ, Канада и цяла Европа и ще продължи до края на 2018 година.

Билетите за концерта у нас са на цени от 70 до 130 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим. Продажбата им стартира на 14 май, понеделник.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 25 Queen - Innuendo (1991)

26

Анонимен

преди 11 месеца

Благодаря за интересната информация, ще следя и този сериал.

25

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 27
Мазни хора, мазни предпочитания