Снимка: Moko Solution

Една от най-великите рок групи в историята на музиката - Deep Purple, идва за голям концерт в София на 14 май в "Арена Армеец", съобщиха организаторите от Moko Solution и NuCoast.

Той ще бъде част от световното прощално турне на легендарните музиканти "The Long Goodbye". По време на паметното шоу родната публика ще чуе и песни от новия студиен албум на британците "inFinite", като само преди броени дни бе пуснат и първият сингъл от дългоочаквания проект - "Time For Bedlam".

Естествено, ще звучат и неостаряващи класики като "Smoke on the Water", "Hush", "Perfect Stranger", "Burn", "Lazy" и много други.

"Дългото сбогуване" на пионерите на хард рока няма да мине без изненади. На сцената на най-голямата зала в България ще излязат и специални гост-звезди, които за момента се пазят в тайна.

Билетите за най-дългоочакваното шоу на 2017 г. вече са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 60 до 100 лева.

Легендите от Deep Purple стартират шеметната си кариера през далечната 1968 година. Биографията им включва мултимилионни продажби на хитови албуми, сред които "In Rock" (1970), "Machine Head" (1972), "Made In Japan" (1973), "Perfect Strangers" (1984).

Бандата е обявена за “една от най-влиятелните групи в света", имат и рекорд в Книгата на Гинес - за "най-шумната група в света" с концерта си в Rainbow Theatre в Лондон през 1972 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase