Снимка: Булфото, архив

Две от най-популярните български банди - P.I.F. и Panican Whyasker, се събират за първи път заедно за общ концерт. Те ще забият на 14 ноември в голямата зала на клуб Mixtape 5.

Основани през 90-те, P.I.F. и Panican Whyasker са емблеми на двете най-силни сцени на българската независима музика – варненската и софийската.

Вратите на клуба отварят в 21:30 часа, a точно в 22:30 старира сета на Panican Whyasker. Момчетата се завръщат на сцената след едногодишна работа върху нова продукция, която ще представят на живо за първи път.

Феновете ще чуят предстоящия да бъде промотиран радио сингъл, озаглавен "Sick Coloured Planet". Това са и първите записи на Panican Whyasker с новият им басист Александър Обретенов, който бе част от D2.

Нуфри, Душко и Даката обещават да минат през най-доброто от първите си три албума. 

След софиянци сцената ще бъде превзета от P.I.F., предвождани от Димо Стоянов. След неколкократни промени в състава и завръщането на оригиналния китарист Иван Велков, групата е в изключително силен период. Бас партиите са поверени в талантливите ръце на Юри Божинов, а зад барабаните ще видим Мартин Профиров.

P.I.F. също обещават музикална разходка през всички периоди на групата, които им донесоха признание и редица награди. На концерта те ще представят на живо нов сингъл със заглавие "Този ден той ще й каже", както и голяма част от предстоящия си албум, който в момента се довършва в Ирландия.

Билетите на предварителна продажба в мрежата на Тicketplus.bg са на цена 12 лева, а на място в клуба ще се влиза срещу 15 лева.

Коментари Напиши коментар

2

Абдулкарим

преди 6 години

Тази музика не е халал. Аман от тоя ЕС. Нищо интересно няма за последователите на Шериата.

1

Стоянов

преди 6 години

Ужас !