Снимка: Reuters

Басистът на Deep Purple Роджър Глоувър разкри, че с останалите членове обмислят дали да не откажат неизбежното въвеждане на легендарната група в Залата на славата на рокендрола. Причината е, че неведнъж са били пренебрегвани, съобщи Контактмюзик.

Рокаджията споделя, че заслужената чест е закъсняла "с 20 години" и че той лично вече не се интересува дали някога ще им бъде оказана, след като групата така и не беше въведена през последните две години, въпреки номинациите.

"Нагласата ни е в известна степен противоречива. Малко или много вече не ни пука. Ако ни въведат, ще е с 20-годишно закъснение. Трябваше да влезем в Залата на славата на рокендрола, докато Джон Лорд още беше жив. Тогава въвеждането ни щеше да има смисъл. Ако сега трябва да решаваме, просто можем да заявим "Забравете", казва Роджър Глоувър за радио шоуто Noize In The Attic.

Рокаджията разкрива още, че с фронтмена Иън Гилън имат разногласия относно това кой трябва да се присъедини към тях на сцената, ако все пак решат да приемат въвеждането в Залата на славата на рокендрола.

"Гилън смята, че китаристът Стив Морз има това право, защото е с групата от 20 години. Аз обаче съм на мнение, че Ричи Блекмор заслужава да бъде с нас. Правилното решение, ако изобщо някога го направим, ще бъде и двамата да са на линия", допълва Глоувър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase