Общ преглед

За девета поредна година Каварна стана притегателен център за рок феновете от България и съседните страни. Над 10 000 фенове окупираха феста през уикенда, за да видят на живо групи като Sabaton, Europe и Helloween.

Стадион "Калиакра" пое рок "морето" от почитатели на твърдата музика, които се отдадоха на бира и парчетата на GUS G., Pretty Maids, Jorn и Gotthard, които предизвикаха истински фурор до излизането на Krokus и Sabaton.

Естествено, с най-голям интерес на Kavarna Rock бяха очаквани ветераните от Europe, които напълно оправдаха решението на домакините да бъдат хедлайнери на фестивала.

"Преди няколко години бяхме в София, а сега сме тук с вас, на едно уникално място, каквото е рок столицата на България", бяха едни от първите думи на вокала на Europe, Джоуи Темпест. Групите впечатлиха с уникални сценични представяния, предзвиквайки лавина от емоции във феновете.

Това лято фестивалът показа, че въпреки високите миналогодишни резултати, има възможност още веднъж да надскочи себе си. Пред сцената и атракционите се изредиха над 10 000 души. Kavarna Rock е фестивал с авторитетно минало и още по-обещаващо бъдеще, доволни са организаторите от Bulgarian Live Music.

Коментари Напиши коментар

6

jordan

преди 6 години

ако рок музиката умре ще умре и човешката цивилизация..
но смятам че рок музиката няма да умре...

5

Дан

преди 6 години

Озвучаването на Хелоуин беше под всякаква критика. Така надъниха силата на звука, че всичко се сля в невъобразима какафония и вокала се чуваше само когато взимаше високите тонове. И това беше САМО на Хелоуин!!!

4

Happy Metal

преди 6 години

Егати изпадналите групи, все едно представят постановката "Старци берат хмел"!
Щом тук не можаха да съберат повече хора, смятай на запад, колко се котират вече...