Europe ще гостуват за втори път у нас. Снимка: Most of Evil

Шведската група Europe ще изнесе концерт на 15 юни в зала "Фестивална" в София, по покана на Most of Evil. Началният час е 20.00.

Билетите тръгват в продажба от 23 април, понеделник, като първите 500 ще са на цена 45 лева, след което ще се продават за 50. Те могат да бъдат закупени в партньорската мрежа на Ивентим.

Предстоящията изява на бандата в столицата е част от турнето “Bag Of Bones Tour”, което е в подкрепа на едноименния албум. Той се очаква да бъде на пазара до броени дни, негов продуцент е едно от най-сериозните имена в бизнеса – Кевин Шърли, работил с Айрън Мейдън, Джо Бонамаса, Блек Стоун Чери и др.

Europe ще дойдат в България в състав Джоуи Темпест (вокал и китара), Джон Норъм (китара), Джон Ливън (бас), Мик Микели (кийборди) и Иън Хогланд (барабани).

Това ще е второто им гостуване у нас след като през 2007 година пяха пред 15 000 на фестивал в Ловеч.

Europe е една от най-популярните шведски хард рок групи. Големият им пробив идва с “The Final Countdown” от 1986 г. Албумът буквално за една нощ изстрелва бандата на върха на славата, а продажбите му достигат 6 милиона. Едноименната песен достига №1 в 26 държави, а хитовата балада „Carrie“ се нарежда на 3-то място в класацията „Billboard Hot 100“ в САЩ.

Групата се разпада през 1992 година, като фронтменът Джоуи Темпест и китаристите Джон Норъм и Кий Марсело издават солови  албуми, а останалите членове на групата участват в няколко различни проекта.

Събират се отново на 31 декември 1999г. само за едно участие, когато са поканени за новогодишен концерт по случай настъпването на 21-ви век,  заедно с други шведски групи.  Шоуто се състои на остров Шепсхолмен край Стокхолм и се превръща в изключително събитие, наблюдавано на живо от около 700 000 зрители при температура минус 15 градуса!

На 2 октомври 2003 г. е обявен официалният реюниън на Europe. След година бандата издава и новия си шести поред албум „Start from the Dark“ (2004). Следват още два албума  - „Secret Society“ (2006) и „Last Look at Eden“ (2009).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase