Снимка: Reuters

Red Hot Chili Peppers и Black Sabbath потвърдиха участието си на един от най-големите фестивали - Lollapalooza. Той ще се проведе от 3 до 5 август в Гранд Парк в Чикаго, САЩ.

Те ще бъдат хедлайнери на музикалното събитие, а афишът е доста любопитен. Освен двете банди, феновете ще видят още Джак Уайт, Florence And The Machine, Калвин Харис, Justice, Skream & Benga и др.

Фронтменът на Jane's Addiction Пери Фарел, който е основател на фестивала, смята, че е съставил идеалния списък с участниците.

"Всяка година се стига до нещо като гризене на нокти, когато се съставя списъкът с участниците, заяви той. Този път обаче списъкът е вълнуващ и разнообразен. Смятам, че нещата се подредиха както трябва."

Lollapalooza се провежда за първи път през 1991 година, като заради организационни проблеми спира през 1998 година. Провеждането му се възстановява през 2003 година.
 

Red Hot Chili Peppersще гостуват за първи път и в България, по покана на София Мюзик Ентърпрайсис. Концертът е на 1 септември на стадион "Георги Аспарухов", а билети могат да бъдат купени в мрежата на Тикетпро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase