Снимка: БТА

13 000 екзалтирани българи пяха "Мила Родино" в зала "Арена Армеец" и подкрепяха фанатично националите така, както никой друг. Останалото свършиха момчетата.

Невероятната чета на Пламен Константинов-Гибона, водена от 38-годишния Владо Николов, играещият като лъв Тошко Алексиев, превъзмогналия лична трагедия Николай Пенчев и всички останали на полето, на скамейката, по трибуните, пред екраните, които деряха гърла и се забавляваха с този отбор, който буквално помете прехваления Бундестим.

Започнахме ги още от първия гейм, когато блокадата на Тошко и Теди отчая германската звезда - Гроцер, до степен, че белгийският селекционер на Германия - Хейнен го замени. Затворихме частта с 25 на 19.

После бе лесно и нито за момент не се виждаше как можем да не победим. Дори в моментите, когато германците се доближаваха или водеха в резултата. Те не вярваха, че могат да вземат нещо от срещата. Нашите пък нито за секунда не се съмняваха, че ще са победителите във вечерта.

Дори в третия гейм, когато ни поведоха с 11 на 6, защото зад тях бе пълната зала, защото усещаха подкрепата, вярваха във възможностите си и показаха увереност и самочувствие, които смачкаха дори коравите германци.

И накрая само няколко думи за Ники Пенчев. Момчето, на което всички благодариха след мача и посветиха победата. Момчето, което загуби своя втори баща, но излезе, игра и сътвори чудеса на терена . А за това се иска много.

Благодарим ти Ники, поклон момчета. България ще е с вас и в събота срещу Франция, може би най-силния волейболен тим в момента, но пък мечтите са безплатни, а вие накарахте България да мечтае!

Александър Рангелов, Bulgaria ON AIR

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase