Снимка: Pixabay

Колкото и да обичаме телевизия, често е трудно да впишем телевизора в цялостния интериор на дневната – той е голям, ръбест, черен и лъскав и привлича вниманието. Най-честият избор на собствениците на дома е да използват готова секция със специално място телевизор или тв шкаф. Но истината е, че всички те могат да изглеждат като кръпки или да привличат твърде много вниманието към него.

В същото време, в нито една снимка от списание за интериор няма да видите телевизор, който да е особено забележим. Ако и вие търсите такъв изискан стил, ако искате да направите телевизора органична част от интериора, а не негов център, имате нужда от малко съвети от специалисти. В следващите редове ще ви разкажем няколко трика на дизайнерите, които можете лесно да използвате и в дома си.

Скрит в шкафа

Можете изцяло да скриете телевизора, като го сложите в специален шкаф зад затворени вратички. В повечето случаи вратичките са плъзгащи, за да не пречат в стаята.

Може да се окаже трудно да намерите такъв шкаф за телевизор, по-лесно ще е да го направите по поръчка. Но пък ще имате наистина изискана мебел, която ще пасва съвършено на интериора ви и ще бъде мултифункционална.

Красив телевизор

Все по-често производителите създават телевизори, които имат красиви рамки, като произведения на изкуството. Нещо повече, голяма част от тях предлагат възможност на екрана да се изобрази истинско произведение на изкуството, което ще превърне телевизора по-скоро в картина за декорация, отколкото в уред.

Сложете рафтове с книги около него

Един от най-лесните начини да отвлечете вниманието от телевизора е да го заобиколите с рафтове с книги. Разбира се, това няма да го скрие, но когато около него има пъстри корици или красиви вещи, той няма да изпъква толкова забележително.

Особено добре работи този трик, ако телевизорът е закачен над камина и рафтовете са от двете страни на камината. Огънят и красивите детайли наоколо ще станат център на стаята, а екранът ще остане някак на заден план.

Сложете го ниско

Един от най-лесните начини да поприкриете телевизора е да го разположите ниско и да го включите в декора на стаята. Можете например да използвате нисък шкаф, табуретка или странична масичка, над която да групирате несиметрични картини или снимки. Тъй като ще се намира под нивото на очите, екранът няма да привлича толкова вниманието, а детайлите около него ще го прикрият дори по-успешно. Още по-добре ще е да разположите шкафа в ъгъла на стаята, където осветлението като цяло е по-слабо.