Много хора обичат да сменят своя парфюм според сезона. Септември е първият от есенните месеци и е време да си припомним няколко основни препоръки, в случай че решим да се поглезим с ново ухание. Ароматът увеличава чувството за щастие, успех и благополучие, действа положително на психиката. Деликатният парфюм стимулира сетивата и повишава настроението, приятният - успокоява, а прекалено интензивният може да причини непоносимост или главоболие. Нека не забравяме, че сетивата трябва да търсят парфюма. Той никога не бива да им се натрапва.

Всеки човек има своя специфична миризма, която зависи от хормоналните промени, възрастта и др. Някои храни и подправки, които ядем постоянно, също могат да повлияят на телесната ни миризма. Хората, почитатели на пикантна храна с високо съдържание на мазнини излъчват по-силен мирис. При собственици на суха кожа ефектът на парфюма трае по-кратко, отколкото при тези с по-мазна. За по-дълготраен резултат и запазване на аромата, е добре да овлажним кожата преди прилагане на парфюма.

Когато вземем решение за купуване на парфюм е добре в този ден да избягваме употребата на ароматизирани продукти за кожа като лосиони, спрейове за тяло или дезодоранти. Техните аромати могат да попречат на правилното възприятие на парфюма. Не прекалявайте и не тествайте повече от 5-6 вида. Ако вдишаме твърде много аромати за кратко време, обонянието със сигурност ще се обърка. При извършване на проба върху листче или китката, връхните нотки ще са толкова интензивни, че няма да дадат възможност да доловим средните и базовите акорди.

Купувайки парфюм, винаги се залагайте на качеството, какво ще откриете в MAKEUP. Перфектните зони за нанасяне на уханната течност са китките, зад ушите, страните на шията, в сгъвката на лактите и вътрешната част на бедрата. Веднага след парфюмиране излизането на пряка слънчева светлина е нежелателно, тъй като това може да доведе до пигментация на кожата. Парфюмът може да оцвети и дрехите. Що се отнася до косата - не е добра идея да се пръска парфюм директно върху нея, защото алкохолът може да я изсуши и да увреди краищата. По-добре да напръскаме четката или гребена и да я разрешем.