Снимка: ЦКБ

Клиентите на Централна кооперативна банка вече могат да пазаруват онлайн по-лесно и по-сигурно отвсякога – само с един поглед или докосване. Това е възможно благодарение на новата услуга за биометрична автентикация при дигитални плащания „Е-secure”, която банката въведе.

Тя дава възможност на всеки притежател на кредитна или дебитна карта Mastercard или Visa от ЦКБ да потвърди онлайн транзакцията си чрез пръстов отпечатък или лицево разпознаване, без да е необходимо да помни и въвежда допълнителни статични или динамични пароли, съобщиха от банката.

Биометричните данни като пръстов отпечатък и форма на лицето са уникални за всеки индивид и това ги прави изключително подходящи при установяване на идентичност. Затова и биометричната автентикация е най-сигурният метод за пазаруване в интернет, създаден към момента, и прави онлайн пазаруването по-лесно и безопасно отвсякога.

Всеки притежател на банкова карта Mastercard или Visa от ЦКБ, който иска да използва новата услуга и да извършва своите дигитални плащания бързо и сигурно - само с пръстов отпечатък или лицево разпознаване, може да го направи като изтегли на своя смарт телефон или таблет приложението за мобилно банкиране на ЦКБ – CCB Mobile, и да разреши получаването на известия (push notifications) от приложението.

Всеки клиент може да инсталира приложението CCB Mobile и да го активира за потвърждение на плащане с биометрична автентикация на максимум десет устройства. Повече подробности как да активирате своята „E-secure” услуга, както и откъде може да изтеглите приложението за мобилно банкиране CCBMobile ще откриете на официалния уебсайт на ЦКБ – www.ccbank.bg.