В Икономически университет – Варна всеки може да намери своята лична причина да придобива мъдрост, смелост и воля за успех. Студентите го определят като модерен, стабилен, почтен, проактивен и иновативен.

Съвременното му развитие се базира върху опита и столетната традиция, но при стремеж за гъвкавост в процеса на обучение и персонален подход към всеки студент. Иновативността се проявява в бързо развиващата се мрежа от партньорства с бизнеса, публичната администрация, образователните структури у нас и чужбина и др.

Дигитализацията и интернационализацията са сред приоритетите за развитието му, а според престижната класация на U-Multirank през 2020 г. се нарежда сред най-добрите висши училища в международното образователно пространство.

Той е първото висше икономическо училище в България, а днес в него се обучават над 7 500 български и чуждестранни студенти от 52 държави. Приемът е организиран за 26 образователни програми в ОКС „бакалавър“, 29 в ОКС „магистър“ и 2 в ОКС „професионален бакалавър“ (Колеж по туризъм) с редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, както и 13 докторски програми.

Осъществява се обучение по специалности изцяло на английски език и по шест образователни програми за двойни дипломи с чуждестранни университети партньори – от Великобритания, Финландия, Германия, Русия, Индия. ИУ – Варна има договори за обмен с над 230 висши училища в повече от 45 държави в цял свят по програми „Еразъм +“ и CEEPUS. Той е подчертано предприемачески ориентиран и има собствена електронна платформа за сътрудничество с бизнеса UEBN с регистрирани над 18 240 потребители, която подпомага кариерното развитие на студентите и връзките с практиката. Разполага с изключително модерна материална база, която може да се посети и виртуално в сайта www.ue-varna.bg.

Контакти за прием:

"бакалавър" – 0882 164 658, priem@ue-varna.bg

"магистър" – 0885 637 600, cmo@ue-varna.bg

9002 Варна, бул. "Княз Борис I" № 77

"професионален бакалавър" – 0879 313 926, college_varna@ue-varna.bg