Ако трябва да определим по една дреха за всеки сезон, модния гардероб  би изглеждал така: Пролет – дълга жилетка, лято – лятна рокля, есен – тренчкот, зима – пухено яке.  
 
И понеже се намираме в разгара на най-желания сезон, нека поговорим за летните рокли и точния брой, който трябва да притежавате от тях.  
 
Сигурно ще си кажете „Ама как така точен брой рокли, това е невъзможно“. Да, всъщност сте напълно прави. В гардероба на всяка от нас винаги има място за още една лятна рокля.
 
Нека проверим кои са топ роклите и полите за това лято, а вие се уверете, че имате всичките.
 
Спортна рокля
 
Памучна, но еластична, спортна, но не неглиже, тази рокля се носи и с маратонки, и с кецове, и с чехли към плажа.
 
Удобна е, защото дължината е някъде около коляното. Когато ходите, е възможно тя да се набира леко нагоре по крака, но това не е недостатък, а предимство на този „гъвкав“ модел. Ако ви е много горещо, спокойно можете да я наберете нагоре по бедрата без да изглеждате странно.
 
Рокля тип тениска
 
Тя много прилича на спортната рокля, но е по-широка, наистина като тениска. Дава небрежен и летен вид, комбинирате се добре с маратонки.
 
Рокля със смъкнати рамене
 
Това е един от класическите летни модели, прекрасен за романтичните натури. С ластик на деколтето, тази рокля се смъква под раменете и в миг се превръщате с нея в гореща италианка под небето на Тоскана.
 
В никакъв слчуай не слагайте сутиен или изберете такъв без презрамки, за да не загрозите красивия ефект.
 
Другата особеност на тези рокли са буфан-ръкавите – големи и разкошни, за съвсем романтична визия. Тази лятна рокля може да е в черно или бяло, на леко синьо райе или на големи цветя. Какъвто и десен да изберете, няма да сбъркате.
 
Дълга до глезените лятна рокля
 
Лекотата, с която такава рокля пада по тялото може да се сравни с летен полъх. Изберете такава от лен, за да усетите истинска прохлада. Носете с равни сандали и небрежен кок, роклята е наистина много женствена.
 
Рокля трапец
 
Този модел придава едно момичешко, леко и младежко излъчване. Дължината й е малко над коляното и е подходяща за всякакви фигури. Изберете си я в десен, който да отговаря на настроението ви – дръзко черно, универсално сиво (освежете го с ярки бижута) или лятно бяло.
 
Рокля с избелен ефект
 
Случвало ли ви се е погрешка да сложите цветна дреха и избелващ препарат в пералня? Знаете какво се получава – несъразмерно избеляване на места. Е, този дефект в момента е ефект и избелените по този начин платове се превръщат в рокли, тениски и поли.
 
Като казахме поли, нека отдадем нужното и на другия летен хит – полите. Те дават възможност за повече комбинации и различни визии заради възможността да се комбинират с различни топове и блузи. Ето полите, актуални за лято 2020:
 
Дънкова пола
 
Вероятно тя ще е актуална и през 2120 година. Този класически елемент от деним никога не е демоде. Може да е много къса, може да е до коляното, да е от изчистен тъмен деним или светла и с разнищен ефект -дънковата пола е истински хамелеон. Най-хубавото на тази пола е, че можете да я носите и в горещ летен ден, и през зимата. Тя наистина е универсална!
 
Плисирана пола
 
Навремето я свързвахме с ученическата униформа и я избягвахме, сега е символ на романтика и елегантност. Изберете си плисирана пола в хубав, свеж цвят и я носете с боди или прибрана вътре тениска.
 
Всеки полъх на вятъра ще ви превръща в жива феерия и от цвят и лятно настроение.