Изба New Bloom в гр. Съединение лансира две нови червени вина в серията PIXELS от сортовете Регент и Сира. Те бяха представени при зарязването на лозовите масиви по случай празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан. Винарната се наложи в последните години като съчета утвърдените винарски практики с новите технологии и световни иновации.

Марката PIXELS включва изцяло едносортови вина: бели от Совиньон блан и от Шардоне, пенливо от Глера, розе от френския сорт Гренаш и червено от Каберне Совиньон. Двете нови попълнения в марката отново представят иновации във винопроизводството - и двете се затварят със системата Ardea Seal, която се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прах и други. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю. Ardea Seal позволява съхранение на червените вина PIXELS и след отваряне за по-дълго време, което е изключително удобно за сервиране на вино на чаша, според водещи ресторантьори.

New Bloom Winery лансира две нови вина с уникална система за затваряне

"Семантичното ядро на нашата работа е "вкусът на виното". Ние бихме искали нашите вина, въпреки че са различни едно от друго, да имат една обща характеристика, а именно - "вкусни вина", обобщи главният енолог и международен винен оценител Владимир Влъчков.

На празника в петък присъстваха и водещи винени експерти у нас, които първи имаха възможност да опитат двете нови вина. Сред тях бяха Георги Михов, Сомелиер на България 2011 и Вихрен Велков, Сомелиер на България 2012. Според тях именно по-сериозната конкуренция и лансирането на вина с отлично съотношение цена-качество ще помогне за развитието на консуматорски навици и винената култура на българина.

Вината на New Bloom Winery за кратко време се наложиха на българския пазар. Избата разполага с 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийска низина - един от най-добрите винарски региони с уникален тероар. Дългогодишни инвестиции в най-съвременна техника и съоръжения, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове са само част от предпоставките за успеха на New Bloom Winery.

В последните пет години винарната е напълно реконструирана чрез инвестиция от 10 млн. лв. Екипът работи с над 14 различна сорта сред които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло. Те са единствените засега у нас, които отглеждат и немските сортове Дорнфелдер и Регент, като местата за тяхното засаждане са специално пдобрани според наклон, слънцегреене, почви и т.н. Днес тези немски сортове дават много добри резултати в българския тероар, посочват експертите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase