Снимка: А1

А1 е първият и единствен телеком в България, който ще предлага новите електронни винетки за 2019 г. От 21 декември е-Винетка ще бъде достъпна в търговската мрежа на компанията, като всеки, който желае да закупи електронна винетка, ще може да направи това в А1 магазините, на a1.bg, а също и през приложението Моят А1

Електронната винетка заменя досегашните хартиени винетки, като вече няма да се изисква и залепянето на стикер на стъклото на пътните превозни средства и няма да е необходимо да се носи документ, удостоверяващ закупена е-Винетка.

В магазините на А1 потребителите ще могат да закупят своята е-Винетка както в брой, така и с дебитна или кредитна карта. С цел улеснение на клиентите на всички оператори, на a1.bg те ще могат да направят покупката по електронен път по всяко време, без да е необходима регистрация в сайта.

Клиентите, които са закупили винетка през регистрацията си на а1.bg, ще имат достъп до история на покупки и информация за автомобила, които ще могат да се ползват и при следващи поръчки. Цените на винетките се запазват без промяна, като за леките автомобили се добавя и възможност за закупуване на уикенд винетка на цена от 10 лева.

След стартирането на продажбите на електронните винетки, А1 ще предложи допълнителни функционалности като получаване на sms при активация на е-Винетка и при наближаване на крайния срок на нейната валидност.

е-Винетка ще бъде достъпна в търговската мрежа на А1 в партньорство с „Интелигентни Трафик Системи” ЕАД, които са  единственият национален доставчик на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние и партньор на АПИ. Допълнителна информация за електронните винетки може да се получи на www.a1.bg/e-vinetki.


A1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Телекомът предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително три собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2 и MAX Sport 3, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2017 г. A1 България отчита приходи от 431,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 130,1 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2017 година са 4,38 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.