Източник: Inter Expo Center

Широка гама качествени продукти, професионална платформа за създаване на нови контакти, изключително атрактивна и разнообразна съпътстваща програма – всичко това очаква посетителите в шестте изложбени зали на Интер Експо Център.

Над 500 български и чуждестранни участници, от които 162 нови изложители, ще вземат участие в тазгодишните издания на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Изложенията се провеждат паралелно в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември.

Цели 25 години опит отбелязват юбилейните издания на МЕСОМАНИЯ и БУЛПЕК. В традиция се превръща и обособената БИО ЗОНА, събираща за осми пореден път специалисти, производители и търговци на сертифицирани био продукти. Събитието дава възможност за разширяване на пазара на био индустрията, споделяне на нови стоки и производствени технологии.

В рамките на специализирана ЗОНА “ДИЕТА & ФИТНЕС” ще се представят за седми път предимствата на традиционни и нови продукти за здравословно хранене и спортен режим.

Вкусни и атрактивни изненади и вълнуващи събития очакват и всички ценители на добрата кухня и качественото кафе. В рамките на съпътстващата програма на изложенията ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В него се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Посетителите ще могат да се насладят на уменията на Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона, както и на Mario Sandoval – шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица, също носител на две звезди Мишлен.

Шест изложения събират най-интересното от света на хранително-вкусовия и хорека секторите в София от 7 до 10 ноември

Залите на Интер Експо Център ще демонстрират още, че създаването на кафе не е просто процес, а философия, майсторство и изкуство, за които се изискват наистина сериозни познания. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-изявените професионалисти в бранша. Те ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат.

Шестте изложения ще представят фирми от редица държави от цял свят, сред които България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР. За радост на всички, ценящи традиционната италианска кулинария, колективното участие на компании от "Ботуша", ще е по-мащабно от всякога. Ценителите на хубавото вино ще имат възможност да се запознаят с производители и вносители на продукти от Южна Африка, благодарение на Посолството на Южна Африка у нас. За първа година участие взима и Департаментът по земеделие към посолството на САЩ.

За пореден път с колективни участия се включват също български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци. Положителна роля за развитието на изложенията играят браншовите организации, които се включват с пълния си потенциал. Няма съмнение, че събитието придобива все по-голямо международно значение.

Всички новини за МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, предстоящи от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център ще откриете на food-exhibitions.bg.