Снимка: Булфото

Процедурата за възстановяване на сумите от закупени кодове за достъп до онлайн излъчването на концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд е обявена официално на сайта на излъчването www.slavilive.com. Всички, заплатили код, са уведомени също по електронна поща.

Еволинк припомня, че онлайн излъчването на концерта беше осуетено поради множество атаки първо към сайта на излъчването и впоследствие и към DNS сървърите, отговарящи за домейна slavilive.com. Първоначалната атака създаде пречки за обработването на кодовете за достъп до излъчването, което предизвика напрежение у зрители, които се опитваха в последния момент да закупят такива. Последвалите атаки към DNS сървърите успяха да направят сайта недостъпен и така възпрепятстваха хиляди зрители да видят концерта на живо в Интернет.

Екипът на Еволинк успя своевременно да имплементира защита от DDoS атаките и възстанови работоспособността на сайта, но отчете, че за зрителите онлайн стриймът от концерта е провален. Мениджмънтът на Еволинк взе решение всички суми, платени за кодове за достъп до излъчването, да бъдат възстановени за сметка на компанията и обяви решението си на официалния сайт на концерта още същата вечер.

Eкипът на Еволинк отново поднася най-искрените си извинения за възникналите технически проблеми със сайта www.slavilive.com по време на концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд на 25-ти септември както към зрителите, които останаха силно разочаровани, така и към екипа на Слави Трифонов.