Снимка: ЦКБ Сила

Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ  Сила” и Фондация „Свети свети Константин и Елена” организират съвместна стипендиатска програма за учебната 2014-2015 година.

Основна идея на програмата е да се подпомагат студенти, които трябва да отговарят на определени социални критерии, както и да са показали отлични успехи в обучението си. За нас е удоволствие да подадем ръка на младите и способни хора, избрали да се реализират в нелекото поприще на социалните дейности.
 
Критерии за кандидатстване по стипендиантската  програма:

За стипендии имат право да кандидатстват студенти в редовна форма на обучение – степен бакалавър, във всички висши училища в Република България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование.

Кандидатите трябва да имат завършен семестър от висшето си образование с минимален успех отличен 5.50, който да е предходен на семестъра, за който кандидатстват за стипендия, както и да се обучават в специалности, свързани със социалното дело и/или социалния мениджмънт. С  предимства при класирането са студентите в неравностойно положение.

Квота по стипендиантската  програма: по двама студенти за всеки семестър от учебната година. Размер на 1 стипендия: 1500 лв., разпределена на 5 равни месечни вноски по 300 лв.

Срок за кандидатстване: до 15.06.2014 г.

Подробна информация за регламента и всички условия на програмата може да намерите на сайтовете на Фондация „Свети свети Константин и Елена” и ПОАД  „ЦКБ Сила”.